Recept
« Terug naar recepten
Witlofsalade met fruit en kaas
PT10M
Witlofsalade met fruit en kaas
Een heerlijk witlofsalade met fruit en kaas recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Karin Lotterman
Bereidingstijd:
10 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Smulweb.nl
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Witlofsalade met fruit en kaas te bereiden
Haal de buitenste bladeren van de witlof, snijd witlof in reepjes en verwijder de harde kern. Schil de appel en de peer.
Doe de reepjes witlof in de schaal, snijd de geschilde appel en de peer in kleine blokjes.
Pel de manderijn en snijd de partjes in kleine stukjes (verwijder wel de pitjes).
Snijd tevens de kaas in kleine blokjes.
Voeg dit alles bij de witlof en doe er een kleine beetje citroensap bij om het verkleuren tegen te gaan.
Maak in een kommetje de saus als volgt:
Doe 2 eetlepels crème fraîche en een klein beetje zout en peper.
Voeg daarna de kerrie toe (ongeveer 2 theelepels naar smaak).
Roer alles goed door elkaar en doe dit bij de wilofmix...
Nu alles goed mengen en eet smakelijk....
Doe de reepjes witlof in de schaal, snijd de geschilde appel en de peer in kleine blokjes.
Pel de manderijn en snijd de partjes in kleine stukjes (verwijder wel de pitjes).
Snijd tevens de kaas in kleine blokjes.
Voeg dit alles bij de witlof en doe er een kleine beetje citroensap bij om het verkleuren tegen te gaan.
Maak in een kommetje de saus als volgt:
Doe 2 eetlepels crème fraîche en een klein beetje zout en peper.
Voeg daarna de kerrie toe (ongeveer 2 theelepels naar smaak).
Roer alles goed door elkaar en doe dit bij de wilofmix...
Nu alles goed mengen en eet smakelijk....
spoolder zegt: