Recept
« Terug naar recepten
Witlofsalade
PT30M
Witlofsalade
Een heerlijk witlofsalade recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
christel schwieters
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Salades
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Witlofsalade te bereiden
Kook de eieren hard en laat ze afkoelen.
Als ze afgekoeld zijn snijd ik ze altijd in de eisnijder 2 keer door.
Snijd de witlof in kleine stukjes (niet vergeten de pit eruit te halen) en leg ze in een bak met water.
Snipper een uitje, snijd de ham in kleine stukjes.
Pak een kom doe hier wat slasaus in met een beetje mayonaise en het uitje, voeg kerriepoeder toe. Af en toe even proeven voor de hoeveelheid, eventueel ook een beetje paprikapoeder.
Als de saus op smaak is voeg de uitgelekte witlof, de saus en de hamblokjes toe.
Is het een beetje flauw voeg dan een klein beetje zout toe.
Als ze afgekoeld zijn snijd ik ze altijd in de eisnijder 2 keer door.
Snijd de witlof in kleine stukjes (niet vergeten de pit eruit te halen) en leg ze in een bak met water.
Snipper een uitje, snijd de ham in kleine stukjes.
Pak een kom doe hier wat slasaus in met een beetje mayonaise en het uitje, voeg kerriepoeder toe. Af en toe even proeven voor de hoeveelheid, eventueel ook een beetje paprikapoeder.
Als de saus op smaak is voeg de uitgelekte witlof, de saus en de hamblokjes toe.
Is het een beetje flauw voeg dan een klein beetje zout toe.