Recept
« Terug naar recepten
Witlofsalade met ei en uitgebakken spekjes
PT20M
Witlofsalade met ei en uitgebakken spekjes
Deze salade heb ik gemaakt toen ik (te)veel eieren had die op moesten. Een heerlijk experiment.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Salades
- > Makkelijk & snel - Koud
- > Speciale gelegenheden - Pasen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Witlofsalade met ei en uitgebakken spekjes te bereiden
- Kook de eieren hard (8 tot 10 minuten)laat ze schrikken, pel ze en zet ze opzij.
- Bak de spekblokjes tot ze krokant zijn, laat ze uitlekken op keukenpapier en zet ze opzij.
- Meng de yogonaise, kerrie, paprikapoeder, peper en zout door elkaar en zet opzij.
- Snij de witlof in dunne halve maantjes, snipper de rode ui fijn, snij de eieren in blokjes en voeg de uitgebakken spekblokjes toe. Meng alles door elkaar, voeg de dressing toe en meng weer alles goed door elkaar.
- Knip de bieslook fijn over de salade.