Recept
« Terug naar recepten
Witlofschuitjes met geitenkaas
PT10M
Witlofschuitjes met geitenkaas
Een heerlijk witlofschuitjes met geitenkaas recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
vinni prive
Bereidingstijd:
10 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Koud
- > Makkelijk & snel - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
12
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Ooit eens gezien in een blad.
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Witlofschuitjes met geitenkaas te bereiden
Per persoon 2 mooie grote witlof schuitjes.
Met een vork de geitenkaas rullen in een kom. Hier peper en verse bieslook door heen mengen.
Schuitejs vullen met kaasmengsel. Vervolgens telepeltje honing over elke schuitje druppelen. Hierover vervolgens pijnboompittjes strooien.
Op een rooster alle schuitjes plaatsen. Gril op hoogste stand, en de schuitjes hieronder in 1 a 2 minuten grillen. Let op dat de pitjes niet zwart worden, maar wel gaar zijn.
Op een bordje 2 schuitjes plaatsen met 1 half geroosterd witbroodje in een driehoek gesneden. Je kunt nog wat losse bieslook als garnering gebruiken.
Met een vork de geitenkaas rullen in een kom. Hier peper en verse bieslook door heen mengen.
Schuitejs vullen met kaasmengsel. Vervolgens telepeltje honing over elke schuitje druppelen. Hierover vervolgens pijnboompittjes strooien.
Op een rooster alle schuitjes plaatsen. Gril op hoogste stand, en de schuitjes hieronder in 1 a 2 minuten grillen. Let op dat de pitjes niet zwart worden, maar wel gaar zijn.
Op een bordje 2 schuitjes plaatsen met 1 half geroosterd witbroodje in een driehoek gesneden. Je kunt nog wat losse bieslook als garnering gebruiken.
mariette zegt:
Tip: gebruik halve walnoten als garnering.