Recept
« Terug naar recepten
Witloofcrème met gerookte eendenfilet
PT30M
Witloofcrème met gerookte eendenfilet
Een heerlijk witloofcrème met gerookte eendenfilet recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Delhaize
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Witloofcrème met gerookte eendenfilet te bereiden
Wrijf over het witloof met een vochtige doek, halveer het in de lengte en verwijder de harde kegel aan de basis. Snij het witloof grof, behalve anderhalve stronk die je fijn snijdt.
Snij het lookteentje in twee en wrijf er de bodem van de kookpot mee in. Giet de kokosmelk in de pot. Haal de buitenste bladeren van de citroengrasstengel, snij hem overlangs door en leg hem in de kokosmelk. Voeg het grof gesneden witloof toe en ook de gevogeltebouillon en cayennepeper. Dek af en laat 25 min. sudderen op een zacht vuur. Haal het citroengras eruit en mix de soep fijn.
Doe de koriander, olijfolie en het sap van een halve limoen in de beker van de mixer. Voeg zout toe en mix tot een homogene saus. Verwijder het vet van de plakken eend.
Verdeel de soep in diepe borden. Versier met het fijn gesneden witloof, plakjes gerookte eend en korianderolie. Dien meteen op.
Het citroenaccent zorgt voor een goede balans tussen het bittere witloof, de zoete kokosmelk en de pikante cayennepeper.