Recept
« Terug naar recepten
Zalmtartaar van gerookte zalm
PT20M
Zalmtartaar van gerookte zalm
Een lekker makkelijk maar toch heerlijk voorgerechtje wat al uitstekend
voor te bereiden is als je gasten krijgt. Ook prima te maken voor mensen die niet zo'n held in de
keuken zijn.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zalmtartaar van gerookte zalm te bereiden
- Snijd de zalmfilet ik kleine stukjes. Rasp een halve limoen. Snijd de lente ui in dunne ringetjes, snij de sjalot fijn en meng alles door elkaar. Hak de helft van de koriander fijn en voeg het toe aan het zalmmengsel.
- Schenk de olie in een keukenmachine en voeg de andere helft van de koriander toe. Zorg dat de olie en koriander goed mengen en druk de olie uit in een zeef.
- Verdeel het zalmmengsel over 4 porties en druppel de olie er rondomheen.
- Garneer met enkele achtergehouden blaadjes koriander en knijp er vlak voor het serveren nog een beetje limoensap overheen.
Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)
Ik heb dit gerecht in coquilleschelpen geserveerd maar je kunt ook andere mooie schaaltjes/bordjes gebruiken. Maak eventueel gebruik van een kookring om een mooi effect te verkrijgen.