Recept
« Terug naar recepten
Witloofsoep met spekjes
PT40M
Witloofsoep met spekjes
Een heerlijk witloofsoep met spekjes recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Witloofsoep met spekjes te bereiden
1. Snipper de ui en de knoflook. Maak het witloof schoon, spoel het en snij het in kleine stukjes. Fruit de ui en de knoflook in wat boter en doe er het witloof bij. Laat samen even stoven.
2. Doe er de bouillon, de suikerklontjes en de kruiden bij. Laat alles in een halfuur garen. Haal de tijm en laurier uit de pan en giet er de room bij. Mix de soep fijn.
3. Bak de spekjes krokant in een pan zonder vetstof. Strooi ze vlak voor het serveren in de soep.
2. Doe er de bouillon, de suikerklontjes en de kruiden bij. Laat alles in een halfuur garen. Haal de tijm en laurier uit de pan en giet er de room bij. Mix de soep fijn.
3. Bak de spekjes krokant in een pan zonder vetstof. Strooi ze vlak voor het serveren in de soep.
VANDERHAEGHE zegt: