Recept
« Terug naar recepten
Witlooftaart
PT45M
Witlooftaart
Een heerlijk witlooftaart recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
gonda dhondt
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Vertaald van Marmiton
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Witlooftaart te bereiden
Witloof snijden in reepjes en in een beetje boter stoven en kruiden. Laten afkoelen (belangrijk).
Eieren kloppen samen met room+melk. Kaas toevoegen.
Bladerdeeg in quichevorm leggen en inprikken. Hesp over verdelen. Het koude witloof toevoegen. Overgieten met opgeklopt mengsel. Het tweede vel bladerdeeg opleggen.
en knipjes met de schaar geven om hete lucht te kunnen ontsnappen. Instrijken met ei. In oven bakken op 220°c gedurende 40/45 min.
Eieren kloppen samen met room+melk. Kaas toevoegen.
Bladerdeeg in quichevorm leggen en inprikken. Hesp over verdelen. Het koude witloof toevoegen. Overgieten met opgeklopt mengsel. Het tweede vel bladerdeeg opleggen.
en knipjes met de schaar geven om hete lucht te kunnen ontsnappen. Instrijken met ei. In oven bakken op 220°c gedurende 40/45 min.
gondadh zegt: