KookJij

Witte Asperges met een Sinas-Notensaus

Een heerlijk witte asperges met een sinas-notensaus recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron: Familie
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Witte Asperges met een Sinas-Notensaus te bereiden

Eerst de saus maken en dan pas vlak voor het ter tafel gaan de asperges garen.
1).Een pan water opzetten en aan de kook brengen.
2).Een theelepeltje suiker en zout aan het water toevoegen en een paar klontjes boter. Goed doorroeren en het vuur zacht zetten, zodat het water zachtje aan de kook blijft.
3).De asperges toevoegen aan het water en 25 minuten laten staan.
4).Een doek op een grote schaal leggen en die overgiten met het hete water uit de pan en dan op de hete naate doek de asperges vouwen en het geheel warm wegzetten in de oven op 45 - 50 graden Celsius.
5).Het sap, de rasp, suiker, zout, peper, mosterd in een blender-beker doen en blenderen.
6).Met lopende motor de olie er in een dun straaltje aan toevoegen en goed blenderen.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

De asperges over de borden verdelen en daarover de saus gieten en dan bestrooien met de gesipperde venkel en de stripjes sinas-zeste.
Hierbij een koude witte wijn welke niet al te beendroog is.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst