Recept
« Terug naar recepten
Witte Bonen Casserole met Kip en Chorizo
PT100M
Witte Bonen Casserole met Kip en Chorizo
Een heerlijk witte bonen casserole met kip en chorizo recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
100 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Spanje
Keuken:
Europese
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Witte Bonen Casserole met Kip en Chorizo te bereiden
1).Zet een grote bakpan op het vuur zonder vet of olie en laat heet worden. Hierin de plakjes chorizo worst bruinen.
De chorizo heeft vet losgelaten en hierin worden de kippendijen rondom bruin gebakken. Zet dit geheel even apart op een aparte schaal en laat zoveel mogelijk vet achter in de pan. Doe hierbij de uien, knoflook en de olijfolie.
2).De uien aanfruiten tot ze zacht zijn geworden en dan de gerookte paprika poeder er bij doen en doorroeren. Giet de wijn er bij. Breng aan de kook.
3).Doe dan de tomaten er bij en kippenbouillon en breng weer aan de kook.
4).Vervolgens de kip er weer terug in doen met de laurierblaadjes. Als de massa in de pan weer kookt, dan het deksel er opdoen en de pan in de voorverwarmde oven schuiven en 45 minuten laten staan.
5).Dan de chorizo er bij doen en de witte bonen en weer 15 minuten terugzetten in de oven.
De chorizo heeft vet losgelaten en hierin worden de kippendijen rondom bruin gebakken. Zet dit geheel even apart op een aparte schaal en laat zoveel mogelijk vet achter in de pan. Doe hierbij de uien, knoflook en de olijfolie.
2).De uien aanfruiten tot ze zacht zijn geworden en dan de gerookte paprika poeder er bij doen en doorroeren. Giet de wijn er bij. Breng aan de kook.
3).Doe dan de tomaten er bij en kippenbouillon en breng weer aan de kook.
4).Vervolgens de kip er weer terug in doen met de laurierblaadjes. Als de massa in de pan weer kookt, dan het deksel er opdoen en de pan in de voorverwarmde oven schuiven en 45 minuten laten staan.
5).Dan de chorizo er bij doen en de witte bonen en weer 15 minuten terugzetten in de oven.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Geef er rijst bij of aardappelpuree en een groene salade.
Rennie Hooyberghs zegt: