Recept
« Terug naar recepten
Witte chocolademousse onder een glazen dakje
PT45M
Witte chocolademousse onder een glazen dakje
Een heerlijk witte chocolademousse onder een glazen dakje recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
ad jansen
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Witte chocolademousse onder een glazen dakje te bereiden
Snijd het vanillestokje in de lengte doormidden en schraap het merg eruit
Week de gelatine in koud water
Breng de champagne aan de kook
Knijp de gelatineblaadjes uit, voeg deze samen met het merg van het vanillestokje toe aan de champagne en warm dit nog even door
Giet deze gelei op een plateau en laat het afkoelen
Snijd een ronde plak uit de gelei
Smelt de witte chocolade tot 37 graden
Klop ondertussen de slagroom tot yoghurtdikte
Klop het eiwit op tot het stijf is; voeg tijdens het kloppen telkens iets suiker toe
Voeg de eieren toe aan de gesmolten chocolade en roer het flink door
Roer de slagroom door dit chocolademengsel en spatel het eiwit erdoor
Spatel de bessen er voorzichtig doorheen en laat het geheel opstijven in de koelkast
Lepel de mousse op een bord en leg de champagnegelei er overheen
Decoreer eventueel met takjes munt
Week de gelatine in koud water
Breng de champagne aan de kook
Knijp de gelatineblaadjes uit, voeg deze samen met het merg van het vanillestokje toe aan de champagne en warm dit nog even door
Giet deze gelei op een plateau en laat het afkoelen
Snijd een ronde plak uit de gelei
Smelt de witte chocolade tot 37 graden
Klop ondertussen de slagroom tot yoghurtdikte
Klop het eiwit op tot het stijf is; voeg tijdens het kloppen telkens iets suiker toe
Voeg de eieren toe aan de gesmolten chocolade en roer het flink door
Roer de slagroom door dit chocolademengsel en spatel het eiwit erdoor
Spatel de bessen er voorzichtig doorheen en laat het geheel opstijven in de koelkast
Lepel de mousse op een bord en leg de champagnegelei er overheen
Decoreer eventueel met takjes munt