Recept
« Terug naar recepten
Witte-chocolademuffins
PT45M
Witte-chocolademuffins
Een heerlijk witte-chocolademuffins recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Witte-chocolademuffins te bereiden
1. De oven voorverwarmen op 210 °C. Een muffinvorm voor 6 muffins (inhoud 2,5 dL) invetten met gesmolten boter op olie.
2. Het zelfrijzend bakmeel in een grote kom zeven. De suiker en chocolade erdoor roeren en een kuiltje in het midden maken.
3. De eieren, melk en geraspte citroenschil in een kommetje kloppen en in het kuiltje bij de droge ingrediënten gieten. De boter toevoegen en met een metalen lepel roeren tot alles is gemengd. Roer niet te lang – het beslag moet nog iets klonterig zijn.
4. Het beslag in de vormpjes scheppen en elk vormpje voor ca. driekwart vullen. De geschaafde amandelen over het mengsel strooien en zacht aandrukken. 35 minuten bakken of tot een vleespen die u in het midden van de muffin prikt, er schoon uitkomt. Laat de muffins 5 minuten in de vorm zitten voor u ze op een rooster af laat koelen.
2. Het zelfrijzend bakmeel in een grote kom zeven. De suiker en chocolade erdoor roeren en een kuiltje in het midden maken.
3. De eieren, melk en geraspte citroenschil in een kommetje kloppen en in het kuiltje bij de droge ingrediënten gieten. De boter toevoegen en met een metalen lepel roeren tot alles is gemengd. Roer niet te lang – het beslag moet nog iets klonterig zijn.
4. Het beslag in de vormpjes scheppen en elk vormpje voor ca. driekwart vullen. De geschaafde amandelen over het mengsel strooien en zacht aandrukken. 35 minuten bakken of tot een vleespen die u in het midden van de muffin prikt, er schoon uitkomt. Laat de muffins 5 minuten in de vorm zitten voor u ze op een rooster af laat koelen.
franeke zegt: