KookJij

Witte-chocolademuffins

Een heerlijk witte-chocolademuffins recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: voor 6 grote muffins personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Cake
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Muffins: recepten van meesterkoks (Le Cordon Bleu)
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Witte-chocolademuffins te bereiden

1. De oven voorverwarmen op 210 °C. Een muffinvorm voor 6 muffins (inhoud 2,5 dL) invetten met gesmolten boter op olie.
2. Het zelfrijzend bakmeel in een grote kom zeven. De suiker en chocolade erdoor roeren en een kuiltje in het midden maken.
3. De eieren, melk en geraspte citroenschil in een kommetje kloppen en in het kuiltje bij de droge ingrediënten gieten. De boter toevoegen en met een metalen lepel roeren tot alles is gemengd. Roer niet te lang – het beslag moet nog iets klonterig zijn.
4. Het beslag in de vormpjes scheppen en elk vormpje voor ca. driekwart vullen. De geschaafde amandelen over het mengsel strooien en zacht aandrukken. 35 minuten bakken of tot een vleespen die u in het midden van de muffin prikt, er schoon uitkomt. Laat de muffins 5 minuten in de vorm zitten voor u ze op een rooster af laat koelen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

franeke

franeke zegt:
Hallo, ik heb dit receptje gebruikt, lekker maar jammer dat ik geen chocolade zag en proefde! Wat deed ik verkeerd ? :o
barbara

barbara zegt:
Ik denk dat het een beetje teveel melk is....het waren net pannenkoeken in muffinvorm. :?
sandy

sandy zegt:
Weet je zeker dat het 3 dl. is?? Het was namelijk een beetje veel..:?:(
rebecca

rebecca zegt:
Ik heb dit recept gemaakt, maar het was niet voor 6 muffins maar voor 18.
De smaak was verder goed.