Recept
« Terug naar recepten
Witte chocoladetaart (2)
PT240M
Witte chocoladetaart (2)
Een heerlijk witte chocoladetaart (2) recept uit de afrikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Katrien Permentier
Bereidingstijd:
240 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Afrika
Keuken:
Afrikaanse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Witte chocoladetaart (2) te bereiden
Biscuit:
Doe de eieren en de suiker in een mengkom en meng tot opgeklopte massa.
Doe dan al roerend de bloem erbij, voorzichtig zodat de lucht er niet uitgeklopt wordt.
Giet het mengsel in een bakvorm, strijk mooi egaal en zet in voorverwarmde oven van 180°C voor 25-30 min.
Ganache:
Voeg een scheut honing aan de room toe en laat opkoken.
Voeg de stukjes witte chocolade toe en roer tot een gladde massa.
Vulling:
Was de appelsien, snijd doormidden, verwijder het harde stuk in het midden en hak een helft in stukjes, voeg een lepel bloemsuiker toe en mix.
Haal de biscuit uit de oven, klop los van de bakvorm en kantel de biscuit op een grill om af te koelen.
Klop koude room op met de suiker en laat de witte chocolade op een laag wattage smelten in de microgolfoven.
Meng de room in twee keer bij de gesmolten chocolade.
Snijd de biscuit doormidden met een zaagmes.
Verdeel het mengsel van de appelsien en het bloemsuiker over de twee helften.
Smeer de chocomousse ertussen, verdeel tot op de randjes, voeg de twee helften samen en werk de randjes af.
Bestrijk de biscuit met een dun laagje ganache en laat dit een half uurtje opstijven in de koelkast.
Daarna kun je de biscuit volledig met de ganache overgieten: eerst langs de zijkanten en de rest over het midden, strijk zacht glad.
Snijd de andere helft van de appelsien in zo fijn mogelijke plakjes en gebruik die om de taart te versieren.
Laat opstijven in de koelkast.
Doe de eieren en de suiker in een mengkom en meng tot opgeklopte massa.
Doe dan al roerend de bloem erbij, voorzichtig zodat de lucht er niet uitgeklopt wordt.
Giet het mengsel in een bakvorm, strijk mooi egaal en zet in voorverwarmde oven van 180°C voor 25-30 min.
Ganache:
Voeg een scheut honing aan de room toe en laat opkoken.
Voeg de stukjes witte chocolade toe en roer tot een gladde massa.
Vulling:
Was de appelsien, snijd doormidden, verwijder het harde stuk in het midden en hak een helft in stukjes, voeg een lepel bloemsuiker toe en mix.
Haal de biscuit uit de oven, klop los van de bakvorm en kantel de biscuit op een grill om af te koelen.
Klop koude room op met de suiker en laat de witte chocolade op een laag wattage smelten in de microgolfoven.
Meng de room in twee keer bij de gesmolten chocolade.
Snijd de biscuit doormidden met een zaagmes.
Verdeel het mengsel van de appelsien en het bloemsuiker over de twee helften.
Smeer de chocomousse ertussen, verdeel tot op de randjes, voeg de twee helften samen en werk de randjes af.
Bestrijk de biscuit met een dun laagje ganache en laat dit een half uurtje opstijven in de koelkast.
Daarna kun je de biscuit volledig met de ganache overgieten: eerst langs de zijkanten en de rest over het midden, strijk zacht glad.
Snijd de andere helft van de appelsien in zo fijn mogelijke plakjes en gebruik die om de taart te versieren.
Laat opstijven in de koelkast.
froukjek zegt:
Das echt een heerlijke combinatie met witte chocola :D
Sinaasappel is meer iets voor melk chocola ;)