Recept
« Terug naar recepten
Witte chocoladetruffels met koffiecremevulling
PT200M
Witte chocoladetruffels met koffiecremevulling
Een heerlijk witte chocoladetruffels met koffiecremevulling recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Sascha ten Brink
Bereidingstijd:
200 min
Personen:
1 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Onbekend
Bron:
TIP - I. van der Kroon-Kersbergen
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Witte chocoladetruffels met koffiecremevulling te bereiden
Verwarm de chocolade au bain-marie en laat hem daarna circa 10 minuten afkoelen.
Klop intussen met de mixer de boter heel luchtig. Voeg de poedersuiker, de eidooiers en de koffie toe en blijf kloppen totdat alles luchtig en goed gemengd is.
Voeg al kloppend in een straaltje de nog warme maar iets afgekoelde chocolade toe en blijf kloppen totdat het mengsel steviger wat wordt.
Schep het mengsel in een rechthoekige, lage vorm en laat het geheel circa 3 uur in de koelkast opstijven. Vorm mooie bolletjes, iets kleiner dan een bitterbal, van het mengsel en rol ze door de chocoladehagelslag.
Klop intussen met de mixer de boter heel luchtig. Voeg de poedersuiker, de eidooiers en de koffie toe en blijf kloppen totdat alles luchtig en goed gemengd is.
Voeg al kloppend in een straaltje de nog warme maar iets afgekoelde chocolade toe en blijf kloppen totdat het mengsel steviger wat wordt.
Schep het mengsel in een rechthoekige, lage vorm en laat het geheel circa 3 uur in de koelkast opstijven. Vorm mooie bolletjes, iets kleiner dan een bitterbal, van het mengsel en rol ze door de chocoladehagelslag.