Recept
« Terug naar recepten
Witte Mousse au chocolat
PT20M
Witte Mousse au chocolat
Een heerlijk witte mousse au chocolat recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Pieter van Leeuwen
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
- > Makkelijk & snel - Koud
- > Kinderen - Toetjes
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
9
Herkomst:
Zwitserland
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Witte Mousse au chocolat te bereiden
1. Klop de slagroom tot yoghurtdikte, dan in de koelkast zetten.
2. Leg de blaadjes gelatine in koud water.
3. Los de chocolade au bain marie op.
4. Doe de eieren en eigelen in een kom en mix dit tot een luchtige massa, doe dit ook au bain marie.
5. Voeg de geweekte uitgeknepen gelatine, de alcohol en de opgeloste chocolade toe aan het eimengsel, goed vermengen, dan koud wegzetten.
6. Wanneer het chocomengsel gaat hangen, spatel dan de slagroom er doorheen, dan in de koelkast op laten stijven.
2. Leg de blaadjes gelatine in koud water.
3. Los de chocolade au bain marie op.
4. Doe de eieren en eigelen in een kom en mix dit tot een luchtige massa, doe dit ook au bain marie.
5. Voeg de geweekte uitgeknepen gelatine, de alcohol en de opgeloste chocolade toe aan het eimengsel, goed vermengen, dan koud wegzetten.
6. Wanneer het chocomengsel gaat hangen, spatel dan de slagroom er doorheen, dan in de koelkast op laten stijven.
jb zegt: