KookJij

Witte Mousse au chocolat

Een heerlijk witte mousse au chocolat recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 10 personen
Categorieën:
  1. > Makkelijk & snel - Koud
  2. > Kinderen - Toetjes
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Zwitserland
Keuken: Europese
Bron:
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Witte Mousse au chocolat te bereiden

1. Klop de slagroom tot yoghurtdikte, dan in de koelkast zetten.
2. Leg de blaadjes gelatine in koud water.
3. Los de chocolade au bain marie op.
4. Doe de eieren en eigelen in een kom en mix dit tot een luchtige massa, doe dit ook au bain marie.
5. Voeg de geweekte uitgeknepen gelatine, de alcohol en de opgeloste chocolade toe aan het eimengsel, goed vermengen, dan koud wegzetten.
6. Wanneer het chocomengsel gaat hangen, spatel dan de slagroom er doorheen, dan in de koelkast op laten stijven.





Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

jb

jb zegt:
Leuk en lijkt me lekker.
hns

hns zegt:
leuk, ga ik proberen.
Hans de V:)