Recept
« Terug naar recepten
witte wijngelei met druiven
PT30M
witte wijngelei met druiven
Een heerlijk witte wijngelei met druiven recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
nvt personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe witte wijngelei met druiven te bereiden
4 potten.
Was de druiven, dep ze droog met keukenpapier en halveer ze. Breng in een grote pan (geen aluminium!) de wijn met de geleisuiker al roerende aan de kook tot de massa over het hele oppervlak flink borrelend kookt en door roeren niet meer van de kook raakt. Schep de druiven erdoor, breng de massa opnieuw aan de kook en laat dit nu 4 minuten flink koken, roer regelmatig. Draai het vuur uit en laat de massa tot rust koken. Schep eventueel met een lepel het ontstane schuim eraf. Laat de gelei in de pan afkoelen tot hij dikker begint te worden. Zet de jampotten op een dubbelgevouwen theedoek en vul ze met een soepopscheplepel tot aan de rand met de jam. Sluit de potten direct af. Plak er een etiket met de naam en bereidingsdatum op.
Houdbaarheid: 1 jaar
Was de druiven, dep ze droog met keukenpapier en halveer ze. Breng in een grote pan (geen aluminium!) de wijn met de geleisuiker al roerende aan de kook tot de massa over het hele oppervlak flink borrelend kookt en door roeren niet meer van de kook raakt. Schep de druiven erdoor, breng de massa opnieuw aan de kook en laat dit nu 4 minuten flink koken, roer regelmatig. Draai het vuur uit en laat de massa tot rust koken. Schep eventueel met een lepel het ontstane schuim eraf. Laat de gelei in de pan afkoelen tot hij dikker begint te worden. Zet de jampotten op een dubbelgevouwen theedoek en vul ze met een soepopscheplepel tot aan de rand met de jam. Sluit de potten direct af. Plak er een etiket met de naam en bereidingsdatum op.
Houdbaarheid: 1 jaar