Recept
« Terug naar recepten
Wok met scampi's
PT25M
Wok met scampi's
Een heerlijk wok met scampi's recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
nina
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Wok met scampi's te bereiden
Stoom wortel, peultjes en paprika beetgaar.
Kook de noedels volgens de aanwijzing op de verpakking. Gebruik wel groentebouillon in plaats van water. Giet af en laat afkoelen. Hussel ze regelmatig om zodat ze niet gaan kleven. Laat ze vlak voor het serveren doorwarmen in een beetje olie. Roer goed om.
Verhit olie in een wok en stoof het citroengras, de gember, knoflook en het pepertje aan. Voeg de scampi's toe. Doe er peultjes, wortel, paprika, uitjes en taugé bij en wok tot de taugé beetgaar is. Giet er de tamari en mirin bij en roerbak even. Breng op smaak.
Serveer in diepe borden, bestrooi met sesamzaadjes en werk af met koriander.
Kook de noedels volgens de aanwijzing op de verpakking. Gebruik wel groentebouillon in plaats van water. Giet af en laat afkoelen. Hussel ze regelmatig om zodat ze niet gaan kleven. Laat ze vlak voor het serveren doorwarmen in een beetje olie. Roer goed om.
Verhit olie in een wok en stoof het citroengras, de gember, knoflook en het pepertje aan. Voeg de scampi's toe. Doe er peultjes, wortel, paprika, uitjes en taugé bij en wok tot de taugé beetgaar is. Giet er de tamari en mirin bij en roerbak even. Breng op smaak.
Serveer in diepe borden, bestrooi met sesamzaadjes en werk af met koriander.