De snack is klaar om uitgeserveerd te worden en kan nog verfraaid worden met klein gesneden lenteuitjes, gehakte pinda's en kleingesneden korianderblad.
Geef hierbij een koud pilsje of een niet droge Riesling, Gewurztraminer.
Recept
« Terug naar recepten
Wokschotel met kip en paksoi
PT45M
Wokschotel met kip en paksoi
Een heerlijk wokschotel met kip en paksoi recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Thailand
Keuken:
Oosterse
Bron:
Familie
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Wokschotel met kip en paksoi te bereiden
1).Kook de eiernoedels gaar volgens voorschrift en roer de sesamolie er door.
2).De fijngehakte lombok, gember, ui, knoflook aanfruiten in de rijstolie tot het gaat geuren. Wel opletten dat de knoflook niet verbrand.
3).De kippenblokjes gekruid met korianderpoeder en evt. pezo apart in een wok doen en goudkleurig bakken. Haal uit de pan en zet apart.
4).Doe in de wok met de uien de paksoi en de champignons en roerbak op hoog vuur zo'n 5 a 6 minuten.
5).Doe dan de mie er bij en roer goed door.
6).Dan de ketjap, kip, oestersaus en paksoi er bij en goed doorroeren.
2).De fijngehakte lombok, gember, ui, knoflook aanfruiten in de rijstolie tot het gaat geuren. Wel opletten dat de knoflook niet verbrand.
3).De kippenblokjes gekruid met korianderpoeder en evt. pezo apart in een wok doen en goudkleurig bakken. Haal uit de pan en zet apart.
4).Doe in de wok met de uien de paksoi en de champignons en roerbak op hoog vuur zo'n 5 a 6 minuten.
5).Doe dan de mie er bij en roer goed door.
6).Dan de ketjap, kip, oestersaus en paksoi er bij en goed doorroeren.