KookJij

Wokvis uit China

Een heerlijk wokvis uit china recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 25 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: vishandel Vandermaesen
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Wokvis uit China te bereiden


De groenten en champignons schoonmaken en fijnsnijden. De visfilets in kleine stukjes van 2 centimeter lengte verdelen.
De rijst gaarkoken.
De kristalsuiker in een pannetje smelten tot karamel. De karamel van het vuur halen en blussen met de azijn. Deze zoetzure saus al roerend even laten loskoken.
Olijfolie verhitten in de wok en de fijngesneden groenten roerbakken. De visreepjes toevoegen en steeds blijven roeren. Het geheel overgieten met de soyasaus, even laten sudderen en de stukjes ananas toevoegen. Geregeld blijven roeren en eventueel binden met wat maïsmeel. Op smaak brengen met de zoetzure saus, de ketchup, peper en zout.
Serveren op warme borden, de garnaaltjes erover strooien en in een aparte kom de basmati-rijst.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst