Recept
« Terug naar recepten
Wokvis uit China
PT25M
Wokvis uit China
Een heerlijk wokvis uit china recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
vishandel Vandermaesen
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Wokvis uit China te bereiden
De groenten en champignons schoonmaken en fijnsnijden. De visfilets in kleine stukjes van 2 centimeter lengte verdelen.
De rijst gaarkoken.
De kristalsuiker in een pannetje smelten tot karamel. De karamel van het vuur halen en blussen met de azijn. Deze zoetzure saus al roerend even laten loskoken.
Olijfolie verhitten in de wok en de fijngesneden groenten roerbakken. De visreepjes toevoegen en steeds blijven roeren. Het geheel overgieten met de soyasaus, even laten sudderen en de stukjes ananas toevoegen. Geregeld blijven roeren en eventueel binden met wat maïsmeel. Op smaak brengen met de zoetzure saus, de ketchup, peper en zout.
Serveren op warme borden, de garnaaltjes erover strooien en in een aparte kom de basmati-rijst.