Recept
« Terug naar recepten
Wontons met garnalen
PT30M
Wontons met garnalen
Een heerlijk wontons met garnalen recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
nvt personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Thailand
Keuken:
Oosterse
Bron:
thaiskookboekje
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Wontons met garnalen te bereiden
Spoel de garnalen met koud water af en laat ze in een vergiet uitlekken.maak de bosuitjes schoon.Hak de garnalen en bosuitjes fijn en meng ze in een kom met de vissaus en de peper.Verhit de olie in de frituurpan tot 180 graden.Spreid de wontonvellen uit op het werkvlak.Leg in het midden van elk vel 1 lepeltje garnalenmengsel.Bevochtig de hoeken van elk vel met wat water en vouw ze over de vulling naar boven,zodat er een pakketje ontstaat.druk de deegranden vast en draai ze,zodat de pakketjes goed gesloten zijn.Frituur de wontons in 4 minuten goudgeel en krokant.Schep ze met een schuimspaan uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier.Bestrooi de wontons met koriander en serveer ze met de saus.