De oorspronkelijke worstjes zijn 22 cm lang en 2 1/2 cm in doorsnee.
De worstbehuizing (darm of kunstof) kan bij slagers verkregen worden en zeker bij die slagers die nog zelf hun worsten maken.
Ook hier geldt weer: wees voorzichtig met zout; als het er eenmaal inzit krijg je het er niet meer uit. Reken er op dat in wezen voor de smaak 6 gram per Kg product meer dan genoeg is.
Je hoeft er geen worsten van te maken.
*Je kunt er balletjes van maken->bij het eten, in de soep, bij de borrel, als snackje, enz.
*Je kunt er Merguezbroodjes van maken (of in brood-deeg of in feuilleté (blader-)deeg.
Recept
« Terug naar recepten
Worstvlees (Merguezworstjes)
PT45M
Worstvlees (Merguezworstjes)
Een heerlijk worstvlees (merguezworstjes) recept uit de afrikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Vlees
- > Snacks - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Marokko
Keuken:
Afrikaanse
Bron:
Jan A.
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Worstvlees (Merguezworstjes) te bereiden
1).Maak van lamsgehakt en -vet een homogene massa en werk daar de knoflook doorheen. Vervolgens de harissa door de vleesmassa verwerken.
2).Maak een homogeen mengsel van de Merguez-kruiden.
3).Meng dat weer door de vleesmassa.
4).Het verkregen vleeskruidenmengsel benadert enigszins het idee en de smaak van Merquez-worstjes.
5).Als je er echt worst van wil maken reken dan 30 - 45 minuten extra.
2).Maak een homogeen mengsel van de Merguez-kruiden.
3).Meng dat weer door de vleesmassa.
4).Het verkregen vleeskruidenmengsel benadert enigszins het idee en de smaak van Merquez-worstjes.
5).Als je er echt worst van wil maken reken dan 30 - 45 minuten extra.
l.melein zegt: