KookJij

Worstvlees (Merguezworstjes)

Een heerlijk worstvlees (merguezworstjes) recept uit de afrikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Vlees
  2. > Snacks - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Marokko
Keuken: Afrikaanse
Bron: Jan A.
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Worstvlees (Merguezworstjes) te bereiden

1).Maak van lamsgehakt en -vet een homogene massa en werk daar de knoflook doorheen. Vervolgens de harissa door de vleesmassa verwerken.
2).Maak een homogeen mengsel van de Merguez-kruiden.
3).Meng dat weer door de vleesmassa.
4).Het verkregen vleeskruidenmengsel benadert enigszins het idee en de smaak van Merquez-worstjes.
5).Als je er echt worst van wil maken reken dan 30 - 45 minuten extra.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

De oorspronkelijke worstjes zijn 22 cm lang en 2 1/2 cm in doorsnee.
De worstbehuizing (darm of kunstof) kan bij slagers verkregen worden en zeker bij die slagers die nog zelf hun worsten maken.
Ook hier geldt weer: wees voorzichtig met zout; als het er eenmaal inzit krijg je het er niet meer uit. Reken er op dat in wezen voor de smaak 6 gram per Kg product meer dan genoeg is.
Je hoeft er geen worsten van te maken.
*Je kunt er balletjes van maken->bij het eten, in de soep, bij de borrel, als snackje, enz.
*Je kunt er Merguezbroodjes van maken (of in brood-deeg of in feuilleté (blader-)deeg.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

l.melein

l.melein zegt:
Dit is echt een lekker recept, bedankt.
joop van rij

joop van rij zegt:
Jan, de beste wensen dit is weer echt een bewaar recept. Bedankt.