Recept
« Terug naar recepten
Wortelcake met pecannoten
PT70M
Wortelcake met pecannoten
Een heerlijk wortelcake met pecannoten recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
70 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
lekker van bij ons
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Wortelcake met pecannoten te bereiden
Rasp de wortelen en cutter deze fijn in een blender.
Klop de eieren los in een bolkom, voeg er de suiker aan toe en klop goed verder op.
Zeef de bloem en voeg toe aan de eieren.
Smelt de boter en voeg toe.
Roer de wortelmassa onder het deeg.
Hak de noten in kleinere stukjes en voeg toe.
Strooi het kaneelpoeder over het deeg.
Smeer de cakevorm in met een beetje boter en bebloem. Schud de overtollige bloem af.
Vul de vorm met het deeg en plaats in een voorverwarmde oven van 180° C gedurende 50 minuten.
Laat afkoelen en ontvorm. Verdeel in schijfjes of in blokjes zoals op de foto.
Klop de eieren los in een bolkom, voeg er de suiker aan toe en klop goed verder op.
Zeef de bloem en voeg toe aan de eieren.
Smelt de boter en voeg toe.
Roer de wortelmassa onder het deeg.
Hak de noten in kleinere stukjes en voeg toe.
Strooi het kaneelpoeder over het deeg.
Smeer de cakevorm in met een beetje boter en bebloem. Schud de overtollige bloem af.
Vul de vorm met het deeg en plaats in een voorverwarmde oven van 180° C gedurende 50 minuten.
Laat afkoelen en ontvorm. Verdeel in schijfjes of in blokjes zoals op de foto.