Recept
« Terug naar recepten
Wortelsoep met een Oosters Tintje
PT80M
Wortelsoep met een Oosters Tintje
Niet een soep met een alledaagse smaak.Je kunt hem nog exclusiever maken door de 1 liter bouillon te vervangen door 700 cc bouillon en 200 cc jus d'oranges.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
80 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Vietnam
Keuken:
Oosterse
Bron:
Museumclub van E.
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Wortelsoep met een Oosters Tintje te bereiden
*Alle groentes met de helft van de abrikoosjes in de blender doen en grof blenderen.
*Verhit een grote anti-aanbak pan met rijstolie en fruit de geblenderde groentemix onder voortdurend roeren gedurende 10 minuten aan.
*Voeg de curry toe en roer weer om en voeg dan de kippenbouillon toe onder voortdurend roeren.
*Breng op smaak met peper, zout, sesamolie en suiker.
*Laat de soep 45 minuten goed doorkoken en pureer de soep glad en homogeen.
*Dan de soep door een zeef halen met achterlating van zo min mogelijk smaakstoffen (dus : heel fijn pureren).
*Vervolgens de yoghurt er door roeren en nog even na verhitten.
*Verhit een grote anti-aanbak pan met rijstolie en fruit de geblenderde groentemix onder voortdurend roeren gedurende 10 minuten aan.
*Voeg de curry toe en roer weer om en voeg dan de kippenbouillon toe onder voortdurend roeren.
*Breng op smaak met peper, zout, sesamolie en suiker.
*Laat de soep 45 minuten goed doorkoken en pureer de soep glad en homogeen.
*Dan de soep door een zeef halen met achterlating van zo min mogelijk smaakstoffen (dus : heel fijn pureren).
*Vervolgens de yoghurt er door roeren en nog even na verhitten.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
OPDIENEN : In voorverwarmde soepkommen, bestrooid met de andere helft van klein gesneden abrikoosjes en de gehakte korianderblaadjes.