KookJij

Wortelsoep met een Oosters Tintje

Niet een soep met een alledaagse smaak.Je kunt hem nog exclusiever maken door de 1 liter bouillon te vervangen door 700 cc bouillon en 200 cc jus d'oranges.
Recept van:
Bereidingstijd: 80 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Groente
  2. > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Vietnam
Keuken: Oosterse
Bron: Museumclub van E.
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Wortelsoep met een Oosters Tintje te bereiden

*Alle groentes met de helft van de abrikoosjes in de blender doen en grof blenderen.
*Verhit een grote anti-aanbak pan met rijstolie en fruit de geblenderde groentemix onder voortdurend roeren gedurende 10 minuten aan.
*Voeg de curry toe en roer weer om en voeg dan de kippenbouillon toe onder voortdurend roeren.
*Breng op smaak met peper, zout, sesamolie en suiker.
*Laat de soep 45 minuten goed doorkoken en pureer de soep glad en homogeen.
*Dan de soep door een zeef halen met achterlating van zo min mogelijk smaakstoffen (dus : heel fijn pureren).
*Vervolgens de yoghurt er door roeren en nog even na verhitten.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

OPDIENEN : In voorverwarmde soepkommen, bestrooid met de andere helft van klein gesneden abrikoosjes en de gehakte korianderblaadjes.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst