Recept
« Terug naar recepten
Wortelsoep met pepernoten van gehakt
PT30M
Wortelsoep met pepernoten van gehakt
Een heerlijk wortelsoep met pepernoten van gehakt recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
ah
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Wortelsoep met pepernoten van gehakt te bereiden
Winterpeen schoonmaken en in plakken snijden. In soeppan 1 el olie verwarmen en wortelplakjes 5 min. zachtjes bakken. Sinaasappelsap en bouillon erbij schenken en met deksel op pan aan de kook brengen. Soep 10-15 min. zachtjes laten doorkoken. Intussen soepballetjes iets platter drukken, tot vorm van pepernoot. Beetje grove peper erboven malen. In koekenpan rest van olie verwarmen en gehaktballetjes in 5 min. bruinbakken, halverwege voorzichtig keren. Staafmixer in pan zetten en soep pureren. Op smaak brengen met zout en peper. Soep in vier diepe borden scheppen en gehaktballetjes erover verdelen. Slagroom door soep roeren.