Recept
« Terug naar recepten
Worteltartaar met appelen en garnalen op Indische wijze
PT20M
Worteltartaar met appelen en garnalen op Indische wijze
Een heerlijk worteltartaar met appelen en garnalen op indische wijze recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Delhaize
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Worteltartaar met appelen en garnalen op Indische wijze te bereiden
Laat de garnalen weken in water. Pel ze zodra ze zijn ontdooid.
Verwarm een antikleefpan. Zodra de pan heet is, voeg je de garnalen toe en laat je ze met een snuifje zout bakken tot ze roze worden.
Rijg ze twee per twee op kleine brochettepennen en zet opzij.
Schil de wortelen en snij ze in blokjes van 5 mm zijde. Laat 3 minuten koken in licht gezouten water (de blokjes moeten nog licht krokant zijn). Laat uitlekken en hou onder koud stromend water.
Schil de appelen. Snij in vier en verwijder het klokhuis. Snij vervolgens in kleine blokjes van 5 mm zijde.
Meng de wortelen en de appelen in een kom. Voeg een eetlepel arachideolie en een eetlepel tandoori kruidenmix toe.
Schik op elk bord een portie tartaar. Leg er twee kleine brochettes op en werk af met een takje verse munt.
Je kan de garnalen zowel warm als koud opdienen.
Verwarm een antikleefpan. Zodra de pan heet is, voeg je de garnalen toe en laat je ze met een snuifje zout bakken tot ze roze worden.
Rijg ze twee per twee op kleine brochettepennen en zet opzij.
Schil de wortelen en snij ze in blokjes van 5 mm zijde. Laat 3 minuten koken in licht gezouten water (de blokjes moeten nog licht krokant zijn). Laat uitlekken en hou onder koud stromend water.
Schil de appelen. Snij in vier en verwijder het klokhuis. Snij vervolgens in kleine blokjes van 5 mm zijde.
Meng de wortelen en de appelen in een kom. Voeg een eetlepel arachideolie en een eetlepel tandoori kruidenmix toe.
Schik op elk bord een portie tartaar. Leg er twee kleine brochettes op en werk af met een takje verse munt.
Je kan de garnalen zowel warm als koud opdienen.