Recept
« Terug naar recepten
Broodje van de zeeman
PT10M
Broodje van de zeeman
Een heerlijk broodje van de zeeman recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
10 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Brood - Beleg
- > Hoofdgerechten - Dagschotel
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Broodje van de zeeman te bereiden
Rode ajuin in ringen snijden.
Scamipi's pellen, verwijder het darmkanaal, snijd deze in stukken ( houd er twee aan de kant voor afgarnering )
Bak de ajuin beetgaar aan voeg de scampi's toe en kruid goed naar smaak, als laatste de tomaatjes even mee opbakken. Laat een beetje afkoelen.
Broodjes even opwarmen onder de grill. Snij het hoedje van het broodje,
haal het deeg voorzichtig uit de broodjes.
Vul de broodjes met de groenten.
Garnalen mengen met de ajuin, scampi's en tomaatjes.
Deze evenzeer in het broodje leggen, hoedje op het broodje en werk af met stukje tomaat en de hele opgebakken scampi op een prikker.
Presenteer er bladpeterselie bij en een beetje grijs garnalen.
Degene die zin heeft voor een sausje erbij gewoon doen.
Scamipi's pellen, verwijder het darmkanaal, snijd deze in stukken ( houd er twee aan de kant voor afgarnering )
Bak de ajuin beetgaar aan voeg de scampi's toe en kruid goed naar smaak, als laatste de tomaatjes even mee opbakken. Laat een beetje afkoelen.
Broodjes even opwarmen onder de grill. Snij het hoedje van het broodje,
haal het deeg voorzichtig uit de broodjes.
Vul de broodjes met de groenten.
Garnalen mengen met de ajuin, scampi's en tomaatjes.
Deze evenzeer in het broodje leggen, hoedje op het broodje en werk af met stukje tomaat en de hele opgebakken scampi op een prikker.
Presenteer er bladpeterselie bij en een beetje grijs garnalen.
Degene die zin heeft voor een sausje erbij gewoon doen.
Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)
Klik op foto om te vergroten.
derbyke zegt: