KookJij

Yoghurt- en aardbeientaart

Een heerlijk yoghurt- en aardbeientaart recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 8 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: www.solo.be
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Yoghurt- en aardbeientaart te bereiden

Plet de koekjes en meng ze met de Solo.
Bekleed een ronde taartvorm met bakpapier en doe de deeg in de vorm.
Druk goed aan en zet koel weg.
Laat de gelatine weken.
Verwijder de steeltjes van de aardbeien en mix ze glad met het citroensap.
Roer er de aardbeienyoghurt bij.
Laat de gelatine smelten in de microgolfoven en roer ze door de bereiding.
Klop de eiwitten met de suiker tot stevig sneeuw op en spatel het erbij.
Giet in de taartvorm en laat in de koelkast opstijven.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Sofie

Sofie zegt:
Desiree => Solo is inderdaad een merk (van boter) en in België eigenlijk zeer gekend. Eender welke soort boort, van eender welk alternatief merk, komt in aanmerking hoor.
Sofie

Sofie zegt:
Cathy => ik probeerde het recept eigenlijk nog nooit eerder met ongesuikerde yoghurt - temeer het om een dessert gaat - doch, ik denk dat je gerust de proef op de som eens kan nemen en ongesuikerde yoghurt gebruiken.
cathy

cathy zegt:
Hey Sofie, jij gebruikt dus aardbeienyoghurt met suiker?? Kan het ook met gewone yoghurt zonder suiker?:?
Desiree

Desiree zegt:
die solo is dat een merk ?

Ja, neem in Nederland Blue Band of welk ander merk dan ook. Redactie Kookjij.