Recept
« Terug naar recepten
Yoghurt met granola
PT40M
Yoghurt met granola
Een heerlijk yoghurt met granola recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Sofie Vermaut
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Ontbijt & Lunch - Koud
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Denemarken
Keuken:
Europese
Bron:
libelle-lekker.be
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Yoghurt met granola te bereiden
Voorbereiding:
Verwarm de oven voor op 160°C en bekleed de bakplaat met bakpapier.
Vermeng anderhalve kop havermout met een halve kop sesamzaad, een halve kop zonnebloempitten, een kop gehakte walnoten en 1 tl kaneel.
Vermeng 3 el notenolie met 5 el honing en roer dit door de granen tot alles goed vermengd is. Strooi uit over de bakplaat en zet 25 minuten in de oven (schep nu en dan om) of tot de granola knapperig is.
Haal uit de oven en schep er nog een halve kop gedroogde vruchten door (rozijnen, stukjes gedroogde abrikozen, vijgen...). Laat afkoelen.
Meng 250 g natuuryoghurt met 1 zakje vanillesuiker. Verdeel samen met de granola in laagjes over dessertcoupes.
Verwarm de oven voor op 160°C en bekleed de bakplaat met bakpapier.
Vermeng anderhalve kop havermout met een halve kop sesamzaad, een halve kop zonnebloempitten, een kop gehakte walnoten en 1 tl kaneel.
Vermeng 3 el notenolie met 5 el honing en roer dit door de granen tot alles goed vermengd is. Strooi uit over de bakplaat en zet 25 minuten in de oven (schep nu en dan om) of tot de granola knapperig is.
Haal uit de oven en schep er nog een halve kop gedroogde vruchten door (rozijnen, stukjes gedroogde abrikozen, vijgen...). Laat afkoelen.
Meng 250 g natuuryoghurt met 1 zakje vanillesuiker. Verdeel samen met de granola in laagjes over dessertcoupes.