Recept
« Terug naar recepten
Yoghurt pannacotta
PT30M
Yoghurt pannacotta
Een heerlijk yoghurt pannacotta recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
13
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
ah
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Yoghurt pannacotta te bereiden
Gelatine in koud water 5 min. weken. In steelpan slagroom met suiker aan de kook brengen en roeren tot suiker is opgelost. Room nog 3 min. tegen de kook aan houden. Gelatine uitknijpen en van vuur af in hete room oplossen. Steelpan in (spoel)bak met ijskoud water zetten en roommengsel 3-5 min. laten afkoelen tot het lobbig wordt. In kom yoghurt losroeren en roommengsel erdoor roeren. Mengsel in vormpjes scheppen. Vormpjes ca. 2 uur in koelkast zetten, tot puddinkjes (= panna cotta) stevig zijn. Van citroen 4 plakjes snijden en deze tot op midden insnijden. Rest van citroen uitpersen. In kom honing met 2-3 el citroensap tot sausje roeren.
Bereiden
Op elk vormpje omgekeerd bord leggen, even schudden en dan samen keren. Indien nodig glad mes langs binnenrand van vormpjes halen of vormpjes kort in warm water dompelen. Panna cotta op bord laten glijden. Honing-citroensaus erover scheppen en garneren met citroen.
Tip: Vervang de Griekse yoghurt door 300 ml volle yoghurt of gebruik 300 ml vanilleyoghurt. Voeg dan slechts 1-2 el suiker toe.
Bereiden
Op elk vormpje omgekeerd bord leggen, even schudden en dan samen keren. Indien nodig glad mes langs binnenrand van vormpjes halen of vormpjes kort in warm water dompelen. Panna cotta op bord laten glijden. Honing-citroensaus erover scheppen en garneren met citroen.
Tip: Vervang de Griekse yoghurt door 300 ml volle yoghurt of gebruik 300 ml vanilleyoghurt. Voeg dan slechts 1-2 el suiker toe.
Josse zegt:
Altijd een succes, heerlijk.