KookJij

Zachte chocolademoelleux

Een heerlijk zachte chocolademoelleux recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Gebak
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron: Libelle-lekker
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Zachte chocolademoelleux te bereiden

Maak eerst de vanillesaus. Breng in een pan de melk aan de kook met het opengesneden vanillestokje. Klop ondertussen de eidooiers met de suiker tot een dikke witte massa. Giet de kokende melk op het eimengsel onder voortdurend kloppen. Giet alles weer in de pan van de melk en laat op een zacht vuurtje al roerend indikken, maar zorg ervoor dat de saus niet meer kookt. Haal de pan van het vuur, verwijder het vanillestokje en roer de koude room door de saus. Zet opzij om af te koelen.


Verwarm de oven voor op 180°C.


Klop voor de moelleux de eieren en de dooier met de suiker op tot een dikke witte massa. Smelt de boter met de chocolade in de microgolfoven. Spatel het eimengsel door de gesmolten chocolade. Spatel er daarna heel voorzichtig de gezeefde bloem door.


Vet 4 ovenvaste schaaltjes in met boter en bestuif ze met bloem. Verdeel het chocolademengsel over de schaaltjes. Bak 8 minuten in de oven.


Serveer de al dan niet ontvormde warme moelleux met de vanillesaus er apart bij.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

x

x zegt:
Ziet er goed uit.