Recept
« Terug naar recepten
Zachte koekjestaart
PT30M
Zachte koekjestaart
Een heerlijk zachte koekjestaart recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Sofie Vermaut
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Taarten, gebak & ijs - Taarten
- > Kinderen - Traktatie
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
www.creativfeamily.be - recepten
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zachte koekjestaart te bereiden
Voor de chocoladecrème :
Doe de boter in een kom, snijd ze in brokjes en maak ze zacht met een vork.
Voeg de suiker en de eierdooiers toe.
Klop de bereiding gedurende een minuut met een klopper (het mengsel moet iets witter van kleur worden).
Voeg de helft van het Nesquik cacaopoeder toe en meng goed.
Maak de taart :
Meng in een diep bord de rest van het Nesquik cacaopoeder met 4 eetlepels warm water.
Dompel 6 koekjes in dit mengsel onder (voor een zachtere taart: laat de koekjes aan weerszijden enkele seconden weken) en leg ze 2 per 2 naast elkaar op een schotel.
Verspreid daarna een derde van de chocoladecrème over de koekjes.
Week de andere 6 koekjes in het Nesquik/water-mengsel en leg ze op de crème.
Smeer er nogmaals een derde van de chocoladecrème op uit en bedek met de laatste 6 geweekte koekjes.
Eindig de taart met de rest van de crème. Zet een uur in de koelkast.
Doe de boter in een kom, snijd ze in brokjes en maak ze zacht met een vork.
Voeg de suiker en de eierdooiers toe.
Klop de bereiding gedurende een minuut met een klopper (het mengsel moet iets witter van kleur worden).
Voeg de helft van het Nesquik cacaopoeder toe en meng goed.
Maak de taart :
Meng in een diep bord de rest van het Nesquik cacaopoeder met 4 eetlepels warm water.
Dompel 6 koekjes in dit mengsel onder (voor een zachtere taart: laat de koekjes aan weerszijden enkele seconden weken) en leg ze 2 per 2 naast elkaar op een schotel.
Verspreid daarna een derde van de chocoladecrème over de koekjes.
Week de andere 6 koekjes in het Nesquik/water-mengsel en leg ze op de crème.
Smeer er nogmaals een derde van de chocoladecrème op uit en bedek met de laatste 6 geweekte koekjes.
Eindig de taart met de rest van de crème. Zet een uur in de koelkast.
rozaverschoor zegt: