KookJij

Zachte koekjestaart

Een heerlijk zachte koekjestaart recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 6 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: www.creativfeamily.be - recepten
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Zachte koekjestaart te bereiden

Voor de chocoladecrème :
Doe de boter in een kom, snijd ze in brokjes en maak ze zacht met een vork.
Voeg de suiker en de eierdooiers toe.
Klop de bereiding gedurende een minuut met een klopper (het mengsel moet iets witter van kleur worden).
Voeg de helft van het Nesquik cacaopoeder toe en meng goed.

Maak de taart :
Meng in een diep bord de rest van het Nesquik cacaopoeder met 4 eetlepels warm water.
Dompel 6 koekjes in dit mengsel onder (voor een zachtere taart: laat de koekjes aan weerszijden enkele seconden weken) en leg ze 2 per 2 naast elkaar op een schotel.
Verspreid daarna een derde van de chocoladecrème over de koekjes.
Week de andere 6 koekjes in het Nesquik/water-mengsel en leg ze op de crème.
Smeer er nogmaals een derde van de chocoladecrème op uit en bedek met de laatste 6 geweekte koekjes.
Eindig de taart met de rest van de crème. Zet een uur in de koelkast.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

rozaverschoor

rozaverschoor zegt:
Het lijkt me een heerlijke taart. De eerstkomende maanden moeten jullie van mij niets verwachten, want ik ben in mijn zomerslaap en haal iedere dag bij AH mijn bakje salade Nicoise. Ik heb me aangepast aan tropentijd en wil me nog eventueel opofferen als opeter!
janssen

janssen zegt:
De recepten zijn allemaal lekker.