Recept
« Terug naar recepten
Zalm (BBQ)
PT20M
Zalm (BBQ)
Een heerlijk zalm (bbq) recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jacko Cornelissen
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
hannie van essen
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zalm (BBQ) te bereiden
Snijd de zalm in stukken.
Maak de courgette en paprika schoon.
Snijd de courgette in 12 plakken van ca. 2 cm dik en de paprika in 12 stukken.
Vet vier lange metalen spiesen in met wat olie en steek om en om de zalm, gamba’s, courgette en paprika aan de spiesen.
Pers de citroen uit en klop de olijfolie, oregano en peper door het sap.
Bestrijk de spiesen met deze dressing en rooster ze op een gloeiende barbecue in ± 6-8 minuten mooi bruin en net aan gaar.
Serveer de spiesen met tzatziki.
Maak de courgette en paprika schoon.
Snijd de courgette in 12 plakken van ca. 2 cm dik en de paprika in 12 stukken.
Vet vier lange metalen spiesen in met wat olie en steek om en om de zalm, gamba’s, courgette en paprika aan de spiesen.
Pers de citroen uit en klop de olijfolie, oregano en peper door het sap.
Bestrijk de spiesen met deze dressing en rooster ze op een gloeiende barbecue in ± 6-8 minuten mooi bruin en net aan gaar.
Serveer de spiesen met tzatziki.