Recept
« Terug naar recepten
Zalm Likkepot
PT120M
Zalm Likkepot
Een heerlijk zalm likkepot recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
120 min
Personen:
4-6 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
- > Hapjes - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Engeland
Keuken:
Europese
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zalm Likkepot te bereiden
*Zet de oven aan op 180 graden Celsius
*Leg de plakken zalm in een platte ovenschaal
*Meng de kruiden,uien,knoflook,citroensap en zest door elkaar en spreid dat zo gelijkmatig mogelijk over de plakken zalm
*Giet hierover de geklaarde boter zo gelijkmatig mogelijk over de zalm en zet de ovenschaal au bain marie in de voorverwarmde oven (de schaal met zalm moet dus in het water staan)
*Laat het geheel op z'n minst 45 minuten in de oven garen,maar let wel op dat de zalm niet te gaar wordt.Hij moet net gaan schilferen
*Uit de oven roeren we alles goed door elkaar tot een homogene "flaky" massa.Dan roeren we de peterselie erdoor en maken de smaak af met zout en peper.
*De vismassa wordt nu overgeheveld in ramequins,die mag afkoelen in de ijskast
*Op de afgekoelde vismassa in de ramequins schenken we nu gesmolten geklaarde boter,zodat de massa goed is afgesloten van de "buitenwereld".
We zetten het weer in de ijskast om verder af te koelen
*Leg de plakken zalm in een platte ovenschaal
*Meng de kruiden,uien,knoflook,citroensap en zest door elkaar en spreid dat zo gelijkmatig mogelijk over de plakken zalm
*Giet hierover de geklaarde boter zo gelijkmatig mogelijk over de zalm en zet de ovenschaal au bain marie in de voorverwarmde oven (de schaal met zalm moet dus in het water staan)
*Laat het geheel op z'n minst 45 minuten in de oven garen,maar let wel op dat de zalm niet te gaar wordt.Hij moet net gaan schilferen
*Uit de oven roeren we alles goed door elkaar tot een homogene "flaky" massa.Dan roeren we de peterselie erdoor en maken de smaak af met zout en peper.
*De vismassa wordt nu overgeheveld in ramequins,die mag afkoelen in de ijskast
*Op de afgekoelde vismassa in de ramequins schenken we nu gesmolten geklaarde boter,zodat de massa goed is afgesloten van de "buitenwereld".
We zetten het weer in de ijskast om verder af te koelen
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Opdienen met een bak gemengde sla en vers grof bruin brood.
deuxchapeaux zegt:
M.vr.gr.Jan A:?