KookJij

Zalm Likkepot

Een heerlijk zalm likkepot recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 120 min
Personen: 4-6 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Overig
  2. > Hapjes - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Engeland
Keuken: Europese
Bron: Familie
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Zalm Likkepot te bereiden

*Zet de oven aan op 180 graden Celsius
*Leg de plakken zalm in een platte ovenschaal
*Meng de kruiden,uien,knoflook,citroensap en zest door elkaar en spreid dat zo gelijkmatig mogelijk over de plakken zalm
*Giet hierover de geklaarde boter zo gelijkmatig mogelijk over de zalm en zet de ovenschaal au bain marie in de voorverwarmde oven (de schaal met zalm moet dus in het water staan)
*Laat het geheel op z'n minst 45 minuten in de oven garen,maar let wel op dat de zalm niet te gaar wordt.Hij moet net gaan schilferen
*Uit de oven roeren we alles goed door elkaar tot een homogene "flaky" massa.Dan roeren we de peterselie erdoor en maken de smaak af met zout en peper.
*De vismassa wordt nu overgeheveld in ramequins,die mag afkoelen in de ijskast
*Op de afgekoelde vismassa in de ramequins schenken we nu gesmolten geklaarde boter,zodat de massa goed is afgesloten van de "buitenwereld".
We zetten het weer in de ijskast om verder af te koelen

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Opdienen met een bak gemengde sla en vers grof bruin brood.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

deuxchapeaux

deuxchapeaux zegt:
Beste Addie,Het woord kosher is een woord uit de strenge Joodse voesel-wetgeving.Ik heb mij eens laten uitleggen dat kosher zeezout zodanig is vervaardigd dat mensen met een joodse achtergrond dit zout mogen gebruiken.Er zijn nl.productie-methodes die bijv.eiwitten gebruiken in het proces ergens en dat wordt als niet kosher beschouwd.
M.vr.gr.Jan A:?
addie

addie zegt:
Hallo Jan,
Lijkt me een heerlijk recept, ga het zeker eens proberen.
Had wel een vraagje, wat is het verschil tussen zeezout en kosher zeezout?
kookgroet, Addie.