Recept
« Terug naar recepten
Zalm met asperges en mousselinesaus
PT45M
Zalm met asperges en mousselinesaus
Een heerlijk zalm met asperges en mousselinesaus recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Chris Nijs
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zalm met asperges en mousselinesaus te bereiden
Schil de asperges en snij de harde kant weg.
Verwarm de borden.
Leg de asperges in de onderste mand van een stoommandje.
Bedek het bovenste mandje met de basilicumblaadjes met daarop de moten vis. Laat 20 minuten stomen in de microgolf.
Vermeng in een pannetje de eierdooiers, water en citroen, snuifje zout.
Zet het pannetje in een kokend waterbad en klop tot de saus bind.
Neem van het vuur.
Klop er beetje bij beetje de ijskoude boter door.
Verwarm de saus dan nog heel even in het niet kokende water.
Kruid de asperges met muskaatnoot en schik ze op het bord. Dan de vis op de asperges leggen en kruiden met zout en peper. Overgieten met de saus.
Heerlijk met puree of gestoomde krieltjes.
Verwarm de borden.
Leg de asperges in de onderste mand van een stoommandje.
Bedek het bovenste mandje met de basilicumblaadjes met daarop de moten vis. Laat 20 minuten stomen in de microgolf.
Vermeng in een pannetje de eierdooiers, water en citroen, snuifje zout.
Zet het pannetje in een kokend waterbad en klop tot de saus bind.
Neem van het vuur.
Klop er beetje bij beetje de ijskoude boter door.
Verwarm de saus dan nog heel even in het niet kokende water.
Kruid de asperges met muskaatnoot en schik ze op het bord. Dan de vis op de asperges leggen en kruiden met zout en peper. Overgieten met de saus.
Heerlijk met puree of gestoomde krieltjes.