Recept
« Terug naar recepten
Zalm met sperziebonen en pesto uit de oven
PT30M
Zalm met sperziebonen en pesto uit de oven
Een heerlijk zalm met sperziebonen en pesto uit de oven recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
jan vogelzang
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Onbekend
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zalm met sperziebonen en pesto uit de oven te bereiden
VOORBEREIDING
Verwarm de oven voor op 200 gr of gasoven op stand 6.
Maak de boontjes schoon door de steeltjes er af te snijden en de puntjes aan de onderkant te laten zitten.
Halveer een citroen
Scheur een strook aluminum folie van zo 1 meter af en vouw die dubbel.
Leg daar nu een handje bonen op.
Leg daar boven op een zalmfilet met het vel naar onderen en schep daarop een flinke schep groene pesto.
Besprenkel dit met wat olijfolie en het sap van een halve citroen en bestrooi het geheel met wat zeezout en zwarte peper.
Vouw de foli tot een dicht pakketje.
Maak nu nog een zo zelfde pakketje en zet ze op een braadslee.
HET BAKKEN VAN DE ZALM
Zet de braadslee zo 15 min. in de voorverwarmde oven.
Haal het er dan uit,laat de pakketjes een paar min. staan rusten alvorens ze je ze openmaakt en controleer als de zalm gaar is
Serveer de pakketjes zo op een bord,of pak ze voor het serveren voorzichtig uit.
Verwarm de oven voor op 200 gr of gasoven op stand 6.
Maak de boontjes schoon door de steeltjes er af te snijden en de puntjes aan de onderkant te laten zitten.
Halveer een citroen
Scheur een strook aluminum folie van zo 1 meter af en vouw die dubbel.
Leg daar nu een handje bonen op.
Leg daar boven op een zalmfilet met het vel naar onderen en schep daarop een flinke schep groene pesto.
Besprenkel dit met wat olijfolie en het sap van een halve citroen en bestrooi het geheel met wat zeezout en zwarte peper.
Vouw de foli tot een dicht pakketje.
Maak nu nog een zo zelfde pakketje en zet ze op een braadslee.
HET BAKKEN VAN DE ZALM
Zet de braadslee zo 15 min. in de voorverwarmde oven.
Haal het er dan uit,laat de pakketjes een paar min. staan rusten alvorens ze je ze openmaakt en controleer als de zalm gaar is
Serveer de pakketjes zo op een bord,of pak ze voor het serveren voorzichtig uit.
Mijn kookverhaal (jan vogelzang)
Dit is een recept wat heel lekker is met een paar partjes citroen en lekkere nieuwe gekookte aardappelen
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Ruben zegt:
Dounia zegt:
hettyhamming zegt:
ad zegt:
i zegt:
Tom zegt: