KookJij

Zalm Teriyaki

Nog eens een Japans vis gerecht met teriyaki saus als basis. Teri in het Japans wil zeggen "glans". Yaki is het woord voor grill. Met andere woorden we willen een glanzend product bereiden met behulp van een speciale saus en de grill. In een beetje teriyaki saus horen thuis ui, knoflook, gember, soja saus, en mirin met sake als optie.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Japan
Keuken: Oosterse
Bron: Familie
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Zalm Teriyaki te bereiden

  1. Meng saké, kikkoman, mirin, gember, ui en knoflook dooreen in een sauspannetje en laat het op een zacht vuurtje voor 2/3 de deel inkoken tot een stroperig sausje en houd warm.
  2. Verhit de rijstolie in een anti-aanbak pan en leg de 4 biefstukjes op hun vel in de pan. Laat in ± 4 minuten het vel krokant bakken en leg de biefstaukjes dan ongeveer 2 minuten op hun andere kant in de pan.
  3. Voeg dan de teriyaki saus bij de vis in de pan en wentel de stukken vis in de pan, zodat ze aan alle zijden worden bedekt door de saus. Doe dit ± 3 minuten en voila de vis is klaar.
  4. Serveer de vis met rijst en bv een paksoi- gerecht en bestrooi de vis met de Sichuan peper.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Geef hierbij een Chardonnay uit de Bourgogne of een andere streek als de wijn maar is opgevoed op houten barriiques.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst