Recept
« Terug naar recepten
Zalm van de grill
PT20M
Zalm van de grill
Een heerlijk zalm van de grill recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jacko Cornelissen
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
eigen keuken
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zalm van de grill te bereiden
Snijd de zalm in stukken. Maak de courgette en paprika schoon.
Snijd de courgette in 12 plakken van ca. 2 cm dik en de paprika in 12 stukken.
Vet vier lange metalen spiesen in met wat olie en steek om en om de zalm, gamba’s, courgette en paprika aan de spiesen.
Pers de citroen uit en klop de olijfolie, oregano en peper door het sap.
Bestrijk de spiesen met deze dressing en rooster ze op de gril in ± 6-8 minuten mooi bruin en net aan gaar.
Snijd de courgette in 12 plakken van ca. 2 cm dik en de paprika in 12 stukken.
Vet vier lange metalen spiesen in met wat olie en steek om en om de zalm, gamba’s, courgette en paprika aan de spiesen.
Pers de citroen uit en klop de olijfolie, oregano en peper door het sap.
Bestrijk de spiesen met deze dressing en rooster ze op de gril in ± 6-8 minuten mooi bruin en net aan gaar.