Leg de vismoten op de verwarmde borden.
Haal de mango/komkommersalade uit de koeling,evenals de dressing en giet de dressing over de salade en hussel goed door elkaar.
Nu mag de koriander en munt door de salade gewerkt worden en dan de salade verdelen over de bordjes naast vis
Bestrooi met de sesamzaadjes.
Recept
« Terug naar recepten
Zalm van de Grill met Groene Mango Salade
PT45M
Zalm van de Grill met Groene Mango Salade
Een heerlijk zalm van de grill met groene mango salade recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
China
Keuken:
Oosterse
Bron:
Familie uit Hong Kong
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zalm van de Grill met Groene Mango Salade te bereiden
1).Mango's schillen en in de lengte door 4 delen en van de pit draaien.Snijd elk stuk in dunne plakjes (zoals de komkommer).
2).De komkommer in de lengte doormidden snijden,de zaadjes verwijderen en de ene helft schillen en de andere helft niet.Dan.In dunne plakjes snijden
3).Roer in een grote kom door elkaar de limoensap,limoenzeste,siroop en ketjap en klop hierdoor de 4 eetlepels zonnebloempitolie tot een dressing en zet weg in de koeling
4).Hussel de komkommer en mangoplakjes door elkaar (evt met een ragfijn gesneden lombokje zonder zaadjes) en zet dat ook koel weg.
5).Nu eerst de vis:
Verhit een grillpan en kwast die in met wat rijstolie.
6).Smeer de zalmmoten in met peper,zout en rijstolie en laat even erin trekken.
7).Grill de vis in de grillpan 10 minuten op de huid en 2 minuten op de andere zijde.
8).Verwarm de bordjes in de oven
2).De komkommer in de lengte doormidden snijden,de zaadjes verwijderen en de ene helft schillen en de andere helft niet.Dan.In dunne plakjes snijden
3).Roer in een grote kom door elkaar de limoensap,limoenzeste,siroop en ketjap en klop hierdoor de 4 eetlepels zonnebloempitolie tot een dressing en zet weg in de koeling
4).Hussel de komkommer en mangoplakjes door elkaar (evt met een ragfijn gesneden lombokje zonder zaadjes) en zet dat ook koel weg.
5).Nu eerst de vis:
Verhit een grillpan en kwast die in met wat rijstolie.
6).Smeer de zalmmoten in met peper,zout en rijstolie en laat even erin trekken.
7).Grill de vis in de grillpan 10 minuten op de huid en 2 minuten op de andere zijde.
8).Verwarm de bordjes in de oven
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
deuxchapeaux zegt:
Overigens: Vroeger kon ik een lijst zichtbaar maken van alle participanten, dat lukt mij niet meer.
Jan A.
Anna zegt:
Ik denk dat je bedoelt dat er een bronvermelding gevraagd wordt. Dit hebben wij ingevoerd in het systeem, om misverstanden te voorkomen voorkomen wat betreft de herkomst. De gebruikers zoeken hebben wij vereenvoudigd, er zijn wat aanpassingen gedaan. Hier heb ik wat uitleg van verstuurd. (http://www.kookjij.nl/blog/oh-wat-zijn-wij-heden-blij)
Hopelijk is het duidelijk. Fijn je weer terug te zien met je mooie recepten!
Groet,
Anna.