*Ik zou het opdienen in voorverwarmde diepe borden en eventueel bestrooien met wat fijn gehakte platte peterselie en/of korianderblaadjes
NOOT:Het zou ook met varkens vlees kunnen :
We moeten dan wel het vlees 30 minuten in de oven houden (2x15 minuten--->Na 15 minuten nog eens inkwasten))
Recept
« Terug naar recepten
Zalm (Zeebaars) met gewokte Pak Choy
PT60M
Zalm (Zeebaars) met gewokte Pak Choy
Een heerlijk zalm (zeebaars) met gewokte pak choy recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
China
Keuken:
Oosterse
Bron:
familie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zalm (Zeebaars) met gewokte Pak Choy te bereiden
*Doe voor de marinade alle ingredienten in een keukenmachine en pureer,tot de suiker is opgenomen
*Doe de vis in de marinade en overgiet hem regelmatig en laat de vis 30 minuten de marinade opnemen.
*Zet de vis in een ovenschaal en kwast hem nog eens goed in met de marinade en zet hem in de oven voor 8
minuten.
*Haal hem er uit en kwast hem weer in met de marinade en zet hem weer voor 2 minuten in de oven
*Fruit intussen de knoflook en uien aan in de rijstolie en voeg de pancetta toe als de uien glazig worden.
*Voeg dan na 5 minuten toe de sesamolie,de kencur ketjap en citroensap,maak goed heet en stort de groentes in de wok en laat de groentes slinken .
*Wanneer de groentes behoorlijk zijn geslonken,voeg dan de paddestoelen toe en blijf nu 5 minuten roeren.
*De vis is uit de oven en kan nog even nadampen
*Het groente mengsel kan nu worden opgeschept op de borden en op de groentes wordt de vis gelegd.
*Doe de vis in de marinade en overgiet hem regelmatig en laat de vis 30 minuten de marinade opnemen.
*Zet de vis in een ovenschaal en kwast hem nog eens goed in met de marinade en zet hem in de oven voor 8
minuten.
*Haal hem er uit en kwast hem weer in met de marinade en zet hem weer voor 2 minuten in de oven
*Fruit intussen de knoflook en uien aan in de rijstolie en voeg de pancetta toe als de uien glazig worden.
*Voeg dan na 5 minuten toe de sesamolie,de kencur ketjap en citroensap,maak goed heet en stort de groentes in de wok en laat de groentes slinken .
*Wanneer de groentes behoorlijk zijn geslonken,voeg dan de paddestoelen toe en blijf nu 5 minuten roeren.
*De vis is uit de oven en kan nog even nadampen
*Het groente mengsel kan nu worden opgeschept op de borden en op de groentes wordt de vis gelegd.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
deuxchapeaux zegt:
Toegevoegd de mogelijkheid om varkensvlees te gebruiken.
Met vr.gr.
Jan A. :D
ger2 zegt:
Ik heb beide recepten toevallig nog op mijn computer staan en nu dus met de vis, die er eerst niet bij stond en de aanwijzing voor de marinade ga ik het toch uit proberen.
Makreel met sambal in aluminium folie is lekker, maar dit geeft iets meer smaak denk ik.