KookJij

Zalmfilet gebakken- gerookt op Cederhout

Een heerlijk zalmfilet gebakken- gerookt op cederhout recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Amerika
Keuken: Amerikaanse
Bron: Internet
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Zalmfilet gebakken- gerookt op Cederhout te bereiden

BBQ voorbereiden aansteken. Onderste en bovenste openingen geheel openen. (Erg warm dus)
Was de zalm goed af onder de kraan en dep deze droog met keukenpapier.
Smeer de bovenzijde van de zalm in met viskruiden en strooi er de fijngehakte oregano en tijm op. Smeer vervolgens goed in met olie en laat even 10 minuten intrekken.
Haal het cederhouten plankje uit het water en leg de filets met het vel naar beneden op het plankje.
Leg dit geheel vervolgens op het rooster boven het hete vuur en sluit de deksel van de BBQ.
Schrik niet want het begint te sissen en te roken maar dat hoort er allemaal bij. Na ongeveer 18 a 20 minuten is de zalm klaar. Haal het hele plankje met de zalm van de BBQ af. Verdeel de zalm over vier borden.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

sammy

sammy zegt:
Hai Syl, kijk eens goed bij de benodigdheden?
sylviadew

sylviadew zegt:
Waar kan je die cederhouten plankjes kopen?
bert

bert zegt:
gewoon heel lekker::p:)
Frans

Frans zegt:
Willem, Je hebt helemaal gelijk, dat is mogelijk nog lekkerder. Ik had die kruiden staan en heb het daarmee uitgeprobeerd vandaar. Vers is natuurlijk altijd beter. Gr. Frans
willem

willem zegt:
Goedemorgen frans,
geweldig recept, dit ga ik zeker bereiden!
Even een vraagje: waarom gebruik je de viskruiden en stel je zelf niet de kruiden samen?

groetjes willem