Recept
« Terug naar recepten
Zalmfilet gebakken- gerookt op Cederhout
PT30M
Zalmfilet gebakken- gerookt op Cederhout
Een heerlijk zalmfilet gebakken- gerookt op cederhout recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Frans Marijnissen
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Amerika
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
Internet
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zalmfilet gebakken- gerookt op Cederhout te bereiden
BBQ voorbereiden aansteken. Onderste en bovenste openingen geheel openen. (Erg warm dus)
Was de zalm goed af onder de kraan en dep deze droog met keukenpapier.
Smeer de bovenzijde van de zalm in met viskruiden en strooi er de fijngehakte oregano en tijm op. Smeer vervolgens goed in met olie en laat even 10 minuten intrekken.
Haal het cederhouten plankje uit het water en leg de filets met het vel naar beneden op het plankje.
Leg dit geheel vervolgens op het rooster boven het hete vuur en sluit de deksel van de BBQ.
Schrik niet want het begint te sissen en te roken maar dat hoort er allemaal bij. Na ongeveer 18 a 20 minuten is de zalm klaar. Haal het hele plankje met de zalm van de BBQ af. Verdeel de zalm over vier borden.
Was de zalm goed af onder de kraan en dep deze droog met keukenpapier.
Smeer de bovenzijde van de zalm in met viskruiden en strooi er de fijngehakte oregano en tijm op. Smeer vervolgens goed in met olie en laat even 10 minuten intrekken.
Haal het cederhouten plankje uit het water en leg de filets met het vel naar beneden op het plankje.
Leg dit geheel vervolgens op het rooster boven het hete vuur en sluit de deksel van de BBQ.
Schrik niet want het begint te sissen en te roken maar dat hoort er allemaal bij. Na ongeveer 18 a 20 minuten is de zalm klaar. Haal het hele plankje met de zalm van de BBQ af. Verdeel de zalm over vier borden.
sammy zegt: