Zeer pittig, je moet er van houden.
Lekker met sugar snaps. Als die bijna gaar zijn een beetje sinaasappelsap snel erdoor roeren. Van het vuur halen en geraspte sinaasappelschil erover strooien.
Recept
« Terug naar recepten
Zalmfilet met chili-knoflooksaus (oven)
PT20M
Zalmfilet met chili-knoflooksaus (oven)
Een heerlijk zalmfilet met chili-knoflooksaus (oven) recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Flavia Vasco de Sousa
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
290 kCal energie
6 Gram vet
6 Gram vet
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Amerika
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
Betty Crocker Comfort Food
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zalmfilet met chili-knoflooksaus (oven) te bereiden
Oven op 180 gr. C
De chili-saus in een kommetje doen en de knoflookteentje(s) hierin uitpersen.
Toevoegen: bosuitjes, marmelade en sojasaus.
Bakpapier in de bakplaat doen (en eventueel nog met kookspray inspuiten)
Met een keukenkwastje de zalmfilets aan één kant (velkant) inwrijven met de chili-saus.
De filets op het bakpapier met de ingewreven kant onder in de bakplaat leggen en dan de andere kant ook inwrijven. (hou wel wat saus over)
Schuif de bakplaat in de oven voor ong 8 minuten en kwast de filets aan de bovenkant weer in met de rest van de saus.Heb je nog saus over, giet die gewoon over de vis.
Laat de visfilets nog 5 minuten in de oven of tot de zalm gaar is.
De chili-saus in een kommetje doen en de knoflookteentje(s) hierin uitpersen.
Toevoegen: bosuitjes, marmelade en sojasaus.
Bakpapier in de bakplaat doen (en eventueel nog met kookspray inspuiten)
Met een keukenkwastje de zalmfilets aan één kant (velkant) inwrijven met de chili-saus.
De filets op het bakpapier met de ingewreven kant onder in de bakplaat leggen en dan de andere kant ook inwrijven. (hou wel wat saus over)
Schuif de bakplaat in de oven voor ong 8 minuten en kwast de filets aan de bovenkant weer in met de rest van de saus.Heb je nog saus over, giet die gewoon over de vis.
Laat de visfilets nog 5 minuten in de oven of tot de zalm gaar is.
Mijn kookverhaal (Flavia Vasco de Sousa)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Marcek de Graaf zegt:
flavia zegt:
alice1969 zegt:
Flavia Vasco de Sousa zegt:
Zelf heb ik dit recept heel lamg niet meer bereid. Ik zal het binnenkort toch weer proberen. En......je kunt het pittiger of minder pittiger maken, hamgt ervan af welke chilisaus je gebruikt.
Of zelf jalapeño fijnmaken en dat gebruiken.