Recept
« Terug naar recepten
Zalmfilet op een plank gegrild met kruidenpesto
PT45M
Zalmfilet op een plank gegrild met kruidenpesto
Een heerlijk zalmfilet op een plank gegrild met kruidenpesto recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
zesta.be
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zalmfilet op een plank gegrild met kruidenpesto te bereiden
Week de plank gedurende 24 uur in water, boor er enkele gaatjes in en steek er halve teentjes knoflook in. Wrijf de plank in met olijfolie en leg de zalm met zijn vel op de plank.
Doe alle ingrediënten voor de pesto in een blender en mix. Kruid met peper van de molen en zeezout. Giet er olijfolie bij tot je een mooie pesto hebt.
Wrijf de zalmfilet in met de pesto en zet de plank gedurende 30 minuten in een gesloten barbecue op 175 °C.
Serveer de zalm met een salade met gele trostomaatjes.
Doe alle ingrediënten voor de pesto in een blender en mix. Kruid met peper van de molen en zeezout. Giet er olijfolie bij tot je een mooie pesto hebt.
Wrijf de zalmfilet in met de pesto en zet de plank gedurende 30 minuten in een gesloten barbecue op 175 °C.
Serveer de zalm met een salade met gele trostomaatjes.