Recept
« Terug naar recepten
Zalmhaasjes in bladerdeeg
PT35M
Zalmhaasjes in bladerdeeg
Een heerlijk zalmhaasjes in bladerdeeg recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
35 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
A.H.
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zalmhaasjes in bladerdeeg te bereiden
Verwarm de oven voor op 200 °C. Wrijf de zalmhaasjes in met zout en peper en laat ze even liggen. Spreid 4 vellen fillodeeg uit, bestrijk ze dun met olijfolie en bedek ze met een 1/2 zakje basilicumblaadjes. Leg er weer een vel fillodeeg op en bestrijk ook deze dun met olie. Leg de zalm erop met de niet-grijze kant naar beneden. Hak de rest van het basilicum fijn en meng het met de bosui, een scheutje olijfolie en zout en peper. Verdeel dit over de zalm. Vouw het fillodeeg langs de zalmhaasjes naar boven en vouw het dicht tot pakketjes. Leg de pakketjes met de sluitkant naar beneden op de ingevette bakplaat. Bestrijk de pakketjes dun met olijfolie. Schuif de zalmpakketjes in het midden van de oven en bak ze in 20-25 min. goudbruin en gaar. Roer in een kom de yoghurt met mayonaise en mierikswortel tot een saus en voeg zout en peper toe. Schep de saus in 4 glaasjes, garneer met een basilicumblad. Serveer bij de zalmpakketjes. Lekker met gepofte aardappels,
theresia zegt: