Deze week de tomatentaartjes weer gebakken voor een feestje. Nu elk plakje bladerdeeg in 4 driehoekjes gesneden en kerstomaatjes gebruikt. Gemakkelijke weg te happen tijdens een borrel.
Warm, lauw, maar ook heel erg lekker koud! Ik heb ze `s middags gemaakt en `s avonds werden ze koud gegeten. Een aanrader!!!
Recept
« Terug naar recepten
Mini Tomatentaartjes met feta
PT15M
Mini Tomatentaartjes met feta
Deze mini tomatentaartjes, die lauw maar ook koud lekker zijn heb ik gemaakt voor een groot buffet. Het was een succes.
en dan ook nog heel snel klaar. Dus iets voor je volgende feestje??
Bereiding
Hoe Mini Tomatentaartjes met feta te bereiden
- Ontdooi het bladerdeeg.
- Verwarm de oven voor op 225 graden. Steek met een groot glas of een uitsteekvorm mooie grote rondjes uit het bladerdeeg. Bestrijk de deegplakken dun met olijfolie.
- Scheur de basilicum in grove stukken en verdeel de basilicum over de plakken bladerdeeg.
- Snij de tomaten in hele dunne plakken en leg deze dakpansgewijs in een cirkel op de plakken bladerdeeg.
- Verkruimel de feta en verdeel de feta over de tomatenplakjes. Bestrooi met Italiaanse kruiden en peper en zout naar smaak.
- 15-20 minuten bakken in het midden van de voorverwarmde oven tot het deeg mooi bruin is.
- Snij de rondjes eventueel door! Heb ik ook gedaan anders is het zo`n grote hap.