Recept
« Terug naar recepten
zalmknapzakje
PT20M
zalmknapzakje
Een heerlijk zalmknapzakje recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe zalmknapzakje te bereiden
Kook de 2 eieren hard.Maak de frambozendressing door langzaam de olijfolie onder krachtig roeren aan de frambozenazijn toe te voegen maak op smaak met de suiker.Leg 4 vierkantjes van gerookte zalm uit op een snijplank.Maak ze niet te klein,houd er rekening mee dat je ze straks dicht moet vouwen.Doe de garnalen in eenmengschaal en doe er wat cocktailsaus bij.Snij wat bieslook en doe die er doorheen.Leg het mengsel in het midden van de zalmvierkant en vouw de zijkanten naar boven dicht net zoals bij een knapzak.Doe de ijsbergsla en de rouwkost in een mengschaal en doe er wat frambozendressing doorheen.Leg het slamengsel op een soepbord.Dit ziet er leuk uit en maakt het wat makkelijker om te eten.Leg het knapzakje op de ijsbergsla.