Recept
« Terug naar recepten
Zalmtartaar met kappertjes en tomaat
PT15M
Zalmtartaar met kappertjes en tomaat
Een heerlijk voorgerecht van fijn gesneden gerookte zalm met stukjes tomaat en kapertjes.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Dieet & Slank - Voorgerecht
- > Speciale gelegenheden - Pasen
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zalmtartaar met kappertjes en tomaat te bereiden
- Snij de gerookte zalm in heel kleine stukjes.
- Verwijder het vocht en de zaadjes van de tomaten en snij het vruchtvlees in heel kleine blokjes.
- Laat de kappertjes goed uitlekken in een zeefje.
- Meng in een kom de blokjes gerookte zalm, kappertjes en tomaat.
- Klop het citroensap samen met de olijfolie, mespunt versgemalen peper, bieslook en honing tot een dressing.
- Roer de dressing door het gerookte zalmmengsel.Proef !!
- Zet een ronde uitsteekvorm van 5 cm doorsnede op een bord en vul de uitsteekvorm met een kwart van het zalmmengsel. Druk dit goed aan en trek de vorm langzaam omhoog.
- Maak zo nog drie zalmtaartjes of serveer de zalmtartaar in een glaasje.
Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)
Lekker met geroosterd brood en gezouten roomboter