Recept
« Terug naar recepten
zalmovenschotel
PT30M
zalmovenschotel
Een heerlijk zalmovenschotel recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
marja hoebe
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
mijn page smul
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe zalmovenschotel te bereiden
Verhit in een vuurvaste pan de olie en fruit hierin ongeveer 7 minuten het uitgeknepen teentje knoflook en de ringen ui en paprika.
Voeg dan zout, peper en een scheut water toe.
Laat de inhoud van de pan een paar minuutjes zachtjes pruttelen.
Haal de meeste groenten uit de pan en leg de zalmsteaks op de bodem van de pan.
Schik het groentemengsel bovenop de zalm.
Leg daar bovenop de schijfjes citroen en de fijngehakte peterselie.
Dek de schotel af ( met aluminiumfolie) en laat de vis in ongeveer 30 minuten goed gaar worden in een voorverwarmde oven( 180 graden C.)
Warm serveren.
Voeg dan zout, peper en een scheut water toe.
Laat de inhoud van de pan een paar minuutjes zachtjes pruttelen.
Haal de meeste groenten uit de pan en leg de zalmsteaks op de bodem van de pan.
Schik het groentemengsel bovenop de zalm.
Leg daar bovenop de schijfjes citroen en de fijngehakte peterselie.
Dek de schotel af ( met aluminiumfolie) en laat de vis in ongeveer 30 minuten goed gaar worden in een voorverwarmde oven( 180 graden C.)
Warm serveren.