Recept
« Terug naar recepten
Zalmpasta in een parmazaanmandje
PT40M
Zalmpasta in een parmazaanmandje
Een heerlijk zalmpasta in een parmazaanmandje recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marij Backus- Nelissen
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
800 kCal energie
29 Gram eiwit
33 Gram vet
85 Gram koolhydraten
29 Gram eiwit
33 Gram vet
85 Gram koolhydraten
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
tijdschrift koken en genieten
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zalmpasta in een parmazaanmandje te bereiden
1.Rasp de parmezaan of koop de schilfers in de voorverpakking, en strooi daarvan 4 rondjes op een bakblik met bakpapier.
Druk de kaas iets aan.Bak de rondjes gedurende 8 - 10 minuten in een voorverwarmde oven (electrisch 200,hetelucht 175, gas op stand 3 ) totdat ze goudgeel zijn en de kaas gesmolten is.Haal de rondjes met de spatel van het bakpapier en laat ze afkoelen op een omgekeerd wijnglas of kommetje zodat de kaas wat naar onder kan afzakken.
2.Schil de wortels.Maak de courgette en de bosuitjes schoon.Snijd de groente in kleine reepjes.Pel en snipper de ui.
3.Dep de zalm droog en snijd hem in blokjes.Bak de vis kort in 2 eetl. hete boter.Breng op smaak met zout en peper en neem de zalm uit de pan.Fruit de ui en de bosuitjes in het braadvet,voeg de bloem toe en bak hem kort mee.Voeg de wijn toe,samen met de slagroom en 250 ml. water.Laat de saus even zachtjes koken.
4.Kook de pasta in ca 8 minuten beetgaar in ruim kokend water met wat zout.Giet de pasta af.Laat 2 eetleels boter smelten in de pastapan.Laat de groentereepjes hierin bakken (ongeveer 5 a 7 minuutjes) en breng ze op smaak met zout en peper.
5.Breng de saus op smaak met zout en peper en citroensap,voeg de zalm toe, evenals de pasta en de groentereepjes.
Pak het parmazaanmandje van het glas en vul het met de tagliatelle.
Druk de kaas iets aan.Bak de rondjes gedurende 8 - 10 minuten in een voorverwarmde oven (electrisch 200,hetelucht 175, gas op stand 3 ) totdat ze goudgeel zijn en de kaas gesmolten is.Haal de rondjes met de spatel van het bakpapier en laat ze afkoelen op een omgekeerd wijnglas of kommetje zodat de kaas wat naar onder kan afzakken.
2.Schil de wortels.Maak de courgette en de bosuitjes schoon.Snijd de groente in kleine reepjes.Pel en snipper de ui.
3.Dep de zalm droog en snijd hem in blokjes.Bak de vis kort in 2 eetl. hete boter.Breng op smaak met zout en peper en neem de zalm uit de pan.Fruit de ui en de bosuitjes in het braadvet,voeg de bloem toe en bak hem kort mee.Voeg de wijn toe,samen met de slagroom en 250 ml. water.Laat de saus even zachtjes koken.
4.Kook de pasta in ca 8 minuten beetgaar in ruim kokend water met wat zout.Giet de pasta af.Laat 2 eetleels boter smelten in de pastapan.Laat de groentereepjes hierin bakken (ongeveer 5 a 7 minuutjes) en breng ze op smaak met zout en peper.
5.Breng de saus op smaak met zout en peper en citroensap,voeg de zalm toe, evenals de pasta en de groentereepjes.
Pak het parmazaanmandje van het glas en vul het met de tagliatelle.