KookJij

Zalmpastei in bladerdeeg

Een heerlijk zalmpastei in bladerdeeg recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 6 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Onbekend
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Zalmpastei in bladerdeeg te bereiden

Snijd 200 gr. van de zalm, pureer dit samen met het eiwit. breng op smaak met zout en vergemalen peper en roer de dille erdoor. Klop de slagroom lobbig (vladikte) en spatel door het vismengsel. Zet de farce tot gebruik in de koelkast.
Rol het bladerdeeg uit tot een grote lap en snijd er een vis uit. Leg deze op een ingevet bakblik. Strijk hier de helft van de farce over, blijf ruim 2 cm. van de rand. Leg de rest van de verse zalmfilet in het midden over de farce en verdeel de rest van de farce hierover uit. Zorg dat de zalm volkomen bedekt is. Bestrijk de randen met het losgeklopte ei en leg van de rest van het deeg erover. Voor een mooi vismodel snijd je eerst de kop en staart uit het deeg en leg op de zalm. Maak zo ook de vinnen. Steek rondjes uit het resterende deeg en leg vanaf de kop op de vis (schubben). Maak een oog en leg op de kop. Bestrijk alles met losgeklopt ei en bak in een voorverwarmde oven van 200°C. 45-50 min. tot de vispastei goudbruin is.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst