De mousse kun je ook dunner serveren door er wat meer bouillon door te doen. Dan krijg je een aardappelsoepje.
De zalm kun je ook kort bakken in plaats van grilleren.
Recept
« Terug naar recepten
Romige aardappelmousse met zalmspiesjes
PT20M
Romige aardappelmousse met zalmspiesjes
Dit heerlijke voorgerechtje het ik afgelopen zaterdag gemaakt voor een
dinertje voor vrienden. Ik werd geïnspireerd door een recept in Libelle. Leuk om te zien, simpel om te maken en het was erg lekker.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Libelle
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Romige aardappelmousse met zalmspiesjes te bereiden
- Pel en snipper de sjalot.
- Schil de aardappelen en snij ze klein.
- Snij de zalm in 12 blokjes en zet de zalm plm. 30 minuten in een marinade van 1 theelepel citroendap, 2 theelepels olijfolie, peper en zout
- Verhit de olie. Bak hierin de sjalot 3 minuten. Doe de aardappel erbij en bak heel even mee. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Zachtjes koken tot de aardappelen gaar zijn. Pureer het mengsel met een mixer (niet met de staafmixer want dan wordt het kleverig) en roer de slagroom en de fijngehakte dille erdoor. Breng op smaak met zout, peper en citroensap. Als de massa te dik is nog wat room of bouillon erdoor roeren. Garneer met een takje dille.
- ZALMSPIESJES: : Doe om en om een blokje gemarineerde zalm en een kerstomaatje aan een satestokje. Grilleer de spiesjes 1 minuut aan elke zijde. De zalm moet rosé blijven van binnen.